Niet iedereen is bekend met het dark web. Dat komt mede door het feit dat je een speciale browser nodig hebt om dit donkere deel van het internet terecht te komen. Alle gebruikers zijn anoniem, en dat brengt een hoop voor en nadelen. Er worden veel legale dingen verkocht, maar ook illegale dingen. Immers, jij en de verkopers blijven beide anoniem. Jij als klant hebt dus minder zekerheid dan op het reguliere internet.
Het is bij uitstek de plek voor WikiLeaks en PirateBay. Mensen in landen zonder persvrijheid vinden elkaar op het dark web. En je vindt er ook boeken die anders moeilijk te krijgen zijn. Zelfs Facebook bestaat op het dark web.

Stap het dark web binnen


Dark web webshops zien er vrijwel hetzelfde uit als de webshop die je van het normale internet kent. Maar er zijn belangrijke verschillen. Eén daarvan is het domein. In plaats van te eindigen op .nl of .com, eindigen dark web domeinen op .onion. Dat is een speciale suffix voor het dark web. Deze .onion websites zijn alleen te bereiken met een speciale Tor browser. Tor is een afkorting voor the onion router. De Tor browser heeft een specifieke proxy die toegang geeft tot het dark web.
Maar wat bestellen mensen zoal op het dark web?
➢ Wiet, drugs, en medicijnen;
➢ Illegale wapens;
➢ Account gegevens van Netflix, Uber, en Amazon;
➢ Uranium en andere dure grondstoffen;
➢ Huurmoordenaars;
➢ Valse papieren als paspoorten en diploma´s
➢ Gegevens van credit cards, banken, en e-wallets;

Betalen doe je met Bitcoin

Bijna alle darkweb e-commerce websites voeren transacties uit in bitcoin, of een andere crypto currency. Dat betekent helaas niet dat het veilig is om daar zaken te doen. De inherente anonimiteit van het dark web trekt oplichters aan. Dus wees op je hoede als je iets gaat kopen op het dark web.