Inhoud
Is jouw droomauto in Nederland niet te koop, maar in Duitsland wel? Dan kun je ervoor kiezen om hem te importeren. De kans is aanwezig dat je dit nog niet eerder gedaan hebt. In dat geval weet je ongetwijfeld ook niet hoe een auto importeren in zijn werk gaat. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. In de onderstaande tekst vertellen wij jou namelijk hoe je een auto importeert uit Duitsland.
Ga op zoek naar een geschikte auto
Voordat je een auto uit Duitsland kunt importeren, moet je er eerst eentje vinden. Hier heb je vandaag de dag verschillende mogelijkheden voor. Je kunt bijvoorbeeld langsgaan bij één van de vele officiële merkdealers die dit land rijk is. Voordeel hiervan is dat je een auto direct met eigen ogen kunt aanschouwen. Toch kleeft er ook een nadeel aan, want het is bijzonder tijdrovend om bij dealers langs te gaan.
Wil je zo min mogelijk tijd besteden aan de zoektocht naar een Duitse auto? Richt je dan tot het internet. Online kom je vandaag de dag ontzettend veel auto’s tegen die je kunt importeren uit Duitsland. Let hierbij goed op waar je zoekt. Niet iedere partij is immers even betrouwbaar, waardoor een miskoop snel gemaakt is. Om dit te voorkomen zoek je via DAS Import naar een geschikte auto. Hier kun je meer dan 300.000 Duitse dealeroccasions doorzoeken.
Vervoer jouw auto naar Nederland
Zodra je een auto gevonden hebt, ga je over tot aankoop. Nadat je de auto eenmaal in jouw bezit hebt, begint het importproces. Allereerst moet je de auto van Duitsland naar Nederland halen. Je kunt ervoor kiezen om naar Duitsland af te reizen en jouw auto zelf naar Nederland te rijden. Je raakt zo vertrouwd met de auto, maar het kost je behoorlijk wat tijd. Heb je hier geen tijd voor? Laat jouw auto dan naar Nederland transporteren.
Voer de auto in bij de RDW
Is jouw auto in Nederland gearriveerd? Registreer deze dan bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Als je de registratie zelf regelt, moet je met de auto langskomen bij een RDW-keuringsstation. Omdat zo’n station niet altijd om de hoek ligt, kan dit een tijdrovende klus zijn. Laat jij jouw auto importeren door een gespecialiseerd bedrijf? Dan kunnen zij de registratie ook voor jou uitvoeren.
Vergeet de BPM aangifte niet
Nederlanders die met een auto de weg op willen, krijgen te maken met belasting personenauto’s en motorrijwielen (BPM). Daarom moet je BPM-aangifte doen op het moment dat je een auto importeert uit Duitsland. Je moet het verschuldigde bedrag aan BPM vervolgens niet vergeten af te dragen. Laat je jouw auto importeren door een importbedrijf? Dan betaal je nooit onnodig veel BPM. Dit is vaak wel het geval als je zelf een auto importeert uit Duitsland.